De fleste mennesker bruger ikke ret lang tid på at vælge gardiner, når de flytter ind i en ny bolig. Det er en skam, for de rigtige gardiner kan være med til at styrke helhedsindtrykket af boligen. Er du i tvivl om, hvilke gardiner du skal vælge, så følger her en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af.

1: Vælg gardiner, som passer til rummets indretning

Det første, du skal gøre, når du skal vælge gardiner, er at tage udgangspunkt i rummets indretning og generelle udtryk. Det betyder blandt andet, at du skal vælge gardiner, som passer til rummet. Hvis du bor i en klassisk lejlighed eller villa, så bør du ikke vælge en moderne gardintype som eksempelvis en persienne.

Det skal du ikke, da det vil skabe et mismatch mellem rummets generelle æstetik og gardintypen. I stedet skal du vælge gardiner, som passer til det udtryk, som du gerne vil have, at rummet udstråler. Det kan eksempelvis være praktisk at vælge et klassisk stofgardin, hvis du bor i en ældre bolig.

2: Tag et professionelt gardinfirma med på råd

Når du skal vælge gardiner, kan du gøre meget selv. Det er eksempelvis nemt at finde gardiner i standardmål over nettet. Alligevel er det ikke altid den bedste løsning, da du er overladt til dig selv og din egen mening – og hvis du ikke har nogen ekspertise på området, så kan du ende med at vælge de forkerte gardiner.

I stedet bør du kontakte en professionel virksomhed som Gardinmageren.dk, der kan hjælpe dig med at vælge de bedste gardiner til netop dit behov – og selvfølgelig også til dit hjem. Du kan få forskellige prøver, så du selv kan fornemme materialet, inden du beslutter dig for, om det er de rigtige gardiner til dit hjem.

3: Tag udgangspunkt i rummets funktion

Det er ikke altid de samme gardiner, du skal vælge til alle boligens rum. Faktisk bør du ikke vælge de samme gardiner overalt, da du bør vælge gardiner efter deres funktion. Eksempelvis er det oplagt at vælge mørklægningsgardiner, når du skal have gardiner i soveværelset, så du er sikker på, at du kan skærme helt af for solen.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!